Poveștile Măcinului 

DESCRIERE

Traseul se adresează tuturor categoriilor de turişti sau vizitatori fiind un traseu de dificultate medie. Traseul are punctul de plecare din localitatea Greci, intrându-se în parc pe Valea Racova, urcă pe Dealul cu Drum spre vârful Cartalu, pe care îl ocoleşte prin dreapta, coboară pe un promontoriu în Valea Ditcova, descriind o potcoavă cu ieșire în pajiștea stepică de la poalele munților și se continuă pe limita parcului până în apropiere de locul de intrare.

Traseul Carabalu scoate în evidenţă diferenţele dintre tipurile mari de habitate din parc, dintre zonele unde activitatea umană este redusă şi zonele antropizate unde în trecut s-au desfăşurat activităţi de exploatare a granitului.

Se pot observa specii de floră şi faună de importanţă europeană precum Miliţeaua dobrogeană (Siliene compacta), Stânjenel de stâncă (Iris sintenisii), Garofiţa pitică (Dianthus nardiformis), Ţestoasa dobrogeană (Testudo graeca ibera), Guşterul dobrogean (Lacerta trilineata), Balaurul dobrogean (Elaphe quatorlineata).

DETALII

Localizare: Parcul Național Munții Măcinului
Punct de pornire: satul Greci, jud. Tulcea
Tip traseu: circuit
Limbi: română
Tururi ghidate: Administrația Parcului Național Munții Măcinului
Starea traseului: bună

GALERIE FOTO

ALTE POTECI TEMATICE

Meniu